HUL Kravica

Arhiva kategorije Lov

Autoradmin

Studenci 21.01.2011

Druženje među lovcima stari je običaj koji je već prešao u tradiciju, tako da u Ljubuškom gosti lovci su rado viđeni.

studenci_21.01.2011

U svim lovnim sekcijama lovci pri organiziranju lovački domjenaka ili ručaka pozivaju svoje prijatelje i kolege na čašicu razgovora. Tako da su lovci koji idu u goste kod drugi lovaca tradicionalno dobri domaćini. Danas 21.01.2011 godine domaćini su ugostili lovce iz susjedne nam Republike Hrvatske, General Rasim Ademi, Komodor Ivica Tolić i Brigadir Zlatko Rogulj a njihov kolega domaćin je bio General Žarko Keža predsjednici sekcija Zvirići Vinko Pehar i Studenaca Stipe Vištica, glavni lovnik Udruge Ante Skoko i Tajnik HUL „Kravica“ Ljubuški Mario Herceg. Svi lovci su se trudili da gostima bude ugodno druženje sa dobrom kapljicom i ukusnom hranom koju su pripremili na ognjištu u lovačkoj kućici Studenci.

Možda našim čitateljima koji ne poznaju teren i mjesto u Ljubuškom za naglasit je da rijeka Trebižat protječe niz duž općine Ljubuški i to od sjeverozapada prema jugoistoku gdje se ulijeva u Neretvu. Ona je 2007 godine proglašena za četvrtu rijeku po čistoći u Evropi, u njenom toku pravi niz brzaka vodoskoka i vodopada u donjem toku poznati je vodopad Kravica po kojem je naša udruga i dobila ime. Lovci iz Studenaca su napravili svoju kuću iznad samog vodopada u sjevernoj strani rijeke tako da kad sjede ispred kuće i gledaju prema jugu imaju predivan pogled na rijeku sa vodopadom i cijeli krajolik sve do brda u Dalmaciji.

Druženje kako kažu domaćini a i gosti će se nastavit u vremenima koja dolaze tako da ćemo se nadati da će nam biti i gosti na lovačkoj večeri koju naša Udruga već tradicionalno organizira na jesen.

Mario Herceg