HUL Kravica

Arhiva kategorije Novosti i događanja

Autoradmin

Zakon o oružju

Na osnovu obaveza koje smo preuzeli i novog zakona o oružju i streljivu ŽZH u kojem je članak 12 stavak e) (da je položio lovački ispit i da se aktivno bavi lovom, ako vatreno oružje nabavlja radi bavljenja lovom). Spiskove aktivni članova naše Udruge dostavljamo u policijsku Upravu Ljubuški, svi oni koji nisu na spiskovima i nisu aktivni članovi morati će promijeniti status svog oružja. neće moći biti u kategoriji "posjedovanje i nošenje"

Autoradministrator

Prilazni put lovačkoj kući u Radišićima

Lovačka sekcija Radišići po brojnosti je druga sekcija u lovačkoj Udruzi „Kravica“ iz Ljubuškog, nalazi se na istočnoj strani grada i graniči sa sekcijama Ljubuški, Proboj i Lipno. Zbog mnogobrojnosti lovaca u ovoj sekciji izgradili su najveću lovačku kućicu u HUL „Kravica“ Ljubuški. radovi na tom objektu nisu još u potpunosti završeni i da bi posjećenost bila bolja i viša morali su napraviti i prilazni put koji je bio makadamski i zbog oborinski voda u jako lošem stanju. Donacijama i svojim prilozima uspjeli su skupiti određena sredstva koja su uložili u betoniranje kritične dionice prilaznog puta, ovaj posao još nije u potpunosti gotov pa će u vremenu koje dolazi ovi vrijedni lovci pokušati iznaći mogućnosti da završe ovaj prilazni put za svoju lovačku kućicu. Najvažnije je za istaći da su ovi lovci uvijek svojim radom i koristeći poznanstvo sa određenim majstorima uspjeli sve radove organizirati i odraditi tako da nisu morali plaćati jako skupe usluge izvođača radova. Istina kako u svim lovačkim udrugama tako i u našoj, u ovoj sekciji određeni pojedinci „potegnu“ malo više, tako je uvijek bilo i tako će i biti. Lovci su od općine Ljubuški dobili 22 kubika betona, Od paraglajdera Jozo Knezović 450KM a od svoji sredstava 1 350 KM.

Svima koji su pomogli na bilo koji način da se ovaj i drugi projekti privedu kraju lovci sekcije Radišići na čelu sa predsjednikom Jurom Skokom se zahvaljuju.

Mario Herceg

Autoradministrator

Otvor lova u lovačkoj sekciji Grab

Dogovorom na vijeću za lovstvo ŽZH utvrđeno je da 18.10.2015 godine počne sezona lova. Lovačka Udruga „Kravica“ Ljubuški je ove godine najbrojnija udruga lovaca u lovačkom savezu HB. Svoje brojno članstvo uspijeva kroz lovne sekcije motivirati na rad i disciplinu. Odlukom Upravnog odbora sve sekcije trebaju svečano otvoriti sezonu lova, druženje u lovu i poslije lova zajednički ručak bio je organiziran od strane lovaca na terenu i po lovačkim kućama.

Lovna sekcija Grab je jedna od brojniji sekcija naše udruge. Posljednji godina suočeni smo bili sa ne dodjeljivanje lovišta na korištenje i niz drugih nesporazuma navelo je lovce ove sekcije da se organiziraju i ne budu članovi naše udruge. Dobivanjem lovišta na deseto-godišnje korištenje stekli su se uvjeti da naša Udruga ispravno gospodari svojim lovištem što znači da može kažnjavati po zakonu sve osobe koje zatekne u lovištu koje a nisu članovi Udruge. Izrada novog katastra lovišta te imenovanje stručne osobe koja će voditi katastar lovišta i izrada lovno-gospodarske osnove je u tijeku, tako da pomoću tih dokumenata naša udruga ispravno gospodari svojim lovištima. Biti član HUL „Kravica“ Ljubuški izuzetna je čast osobama koje se misle baviti lovstvom i poslovima vezanim za lov i lovište a sada i pravno ispravno.

Lov je bio uspješan i poslije lova svečan među svim lovcima a tako i u sekciji Grab. Domaćini su osigurali dovoljne količine hrane i pića, džigerica na kiselo je odlično bila spremljena a poslije nje i bogat roštilj u izvedbi mladi lovaca Graba. Predsjednik sekcije gospodin Luka Hrstić je pod budnim okom pratio užurbanu mladež pri spremanju i posluživanju po potrebi i sam bi uskočio i pomogao gdje je trebalo. Da je organizacija na nivou svjedoči i to da je pored mnogi uzvanika i gostiju ručku nazočio i Županijski ministar financija gospodin Toni Kraljević sa svojim kolegama. Poslije ručka su se pravili planovi što bi valjalo još uraditi na kućici u skorom periodu, ponajprije postaviti otvore i djelom izraditi kućicu.

Dobra i složna ekipa može sve, tako se realiziraju najveći planovi, privode kraju započeti poslovi i uz prijatelje i sponzore nadamo se skorom završetku ovog lovno-gospodarskog objekta.

Mario Herceg

Autoradministrator

Dodjela lovišta na zakup

Nakon dugotrajne naporne pripreme lovačke udruge u ŽZH su napokon dobila lovišta u korištenje na deset godina. Sedam lovački udruga iz Zapadno-Hercegovačke županije su sklopili ugovor o zakupu lovišta sa ministarstvom Gospodarstva i tako stekli pravo na gospodare lovištem kojim su i dosada gospodarili. Mnogobrojni dokumenti te raznorazne dopune onda provjere i mišljenja svakojakih tijela vlasti i prava, proces je koji su prošli stari korisnici lovišta u našoj županiji. Za svaku pohvalu je bio ministar Gospodarstva gospodin Dario Sesar, bez njegove pomoći i susretljivosti tko zna kad bismo ovo još završili. Ministar Financija gospodin Toni Kraljević bio je u tijeku svi događanja i pomagao sa svoje strane koliko je bilo moguće, tako da se može reći uz pomoć prijatelja i kolega projekt koji pripremamo i gradimo još od 2007 godine priveden je uspješno kraju. Sad slijedi prikupljanje dokumenata kao što je katastar lovišta, lovno-gospodarska osnova i još povelik niz akata i odluka koje moramo u određenom vremenskom periodu prikupiti i predati. Potom se moramo strogo pridržavati zakona o lovstvu FBiH. Svaki lovac koji bude ulazio u lovište morati će uza se imati valjane dokumente koji su propisani istim zakonom (lovačku iskaznicu sa uredno zalijepljenom markicom za tekuću lovnu godinu, oružani list za oružje koje nosi uza se na svoje ime, certifikat za pasa kojega vodi o položenom ispitu i upisan u formular grupe u kojoj lovi sa dozvolom za lov). U protekom periodu u niz navrata i od strane mnogobrojni lovaca dobivali smo upite kad će koncesija ili hoće li ta koncesija te čak i mišljenja da se nikada neće dobiti. E pa sad imamo koncesiju ali ona nosi osim prava i određenu obavezu pa kad se sve posloži i izvede po zakonu te iste osobe će požaliti što su uopće i spominjali takva pitanja. Lov će u prvom redu biti puno skuplji i sa mnogobrojnim obavezama i pravilima, svi oni koji se ne budu pridržavali pravila snosit će i posljedice svog nemara. Rukovodstva ovih lovački udruga na čelu sa predsjednicima uspjela su izvojevati ovu tešku bitku tako da ne sumnjam da neće uspjeti prilagoditi i lovce svim pravilima koji su zakonom propisani.

Svim lovcima ŽZH čestitam na dobivenim lovištima.

Mario Herceg

Autoradministrator

Lovačka Večera 2015

Hrvatska udruga lovaca „Kravica“ iz Ljubuškog je 18.09.2015 godine organizirala lovačku večer, odbor za organizaciju u sastavu: Mario Herceg, Željko Međugorac, Ante Skoko, Dominik Vukšić, Dražan Tambur, Branimir Grubišić, Miro Čolak i Srećko Brkić. Lovačka večer već po ustaljenoj tradiciji u Ljubuškom bude krajem ljeta i početka jeseni, pred sami otvor lovne sezone. Kad svi lovci željno iščekuju aktivnosti u lovištu i da pokažu kako su pripremili svoje ljubimce.

Svadbeni salon „Antonela“ na Mostarskim Vratima bio je mjesto okupljanja lovaca njihovi prijatelja sponzora i simpatizera lova i lovstva. Skupu se obratio predsjednik Udruge Mario Herceg, Načelnik općine Ljubuški gospodin Nevenko Barbarić i predsjednik lovačkog saveza HB gospodin Slavko Marin. Predsjednik je se osvrnuo na rad udruge u proteklom periodu naveo sve što je udruga poduzela da se dobije lovište na deseto godišnje gospodarenje. Zahvalio se ljudima koji su pomogli i od koji se očekuje pomoć, ministru gospodarstva gospodinu Dariju Sesaru, ministru financija gospodinu Toniju Kraljeviću i ministru MUP-a gospodinu Zdravku Borasu. Načelnik naše Općine je u svog govoru naglasio dobru suradnju između Općine Ljubuški i lovačke Udruge „Kravica“ te napomenuo kako je ova Udruga od posebnog interesa za Općinu i da kao takva ima i njegovu punu potporu. Predsjednik lovačkog Saveza HB je u svom obraćanju naveo kako je ponosan na ovakve organizacije lovački večeri i druženje lovaca u ovolikom broju te se nada da bi se ovakav oblik lovački proslava mogao prenijeti i na Udruge u Bosni. Lovci su sve govornike pozdravili aplauzom i s veseljem nastavili u program. osam prelijepi hostesa su izuzetno brzo i marljivo među lovcima ovu večer prodale 3 662 listića tombole. Ovu lovačku večer smo na račun naše Udruge položili 3 690 KM. Kad se uzme u obzir da je ova lovačka večer održana krajem devetog mjeseca kad lovci imaju velike financijske obaveze prema djeci koja idu u škole i to da sezona povrća i nije najbolje poslužila te sama situaciju u kojoj se nalazi narod našeg kraja i time sami lovci, trebamo biti zadovoljni.

Uspjeh organizacionog odbora se sagleda u velikoj i bogatoj tomboli koju je naša Udruga svrstala u 84 dobitne nagrade. Sponzori su: Mario i Neđo Primorac, Diskont Planinić, VT Commerce (Panasonik), Kinološka Udruga, Ljubuški (Beca), „Umbro sport“ Ljubuški, „Karliko“, Ljubuški, „Elektro Milas“, Ljubuški, „T&D Company“, Vašarovići, Bravarija „Mucić“, Humac, „Kramar“ Auto kuća, Ljubuški, Ministarstvo Unutarnji poslova ZHŽ, „Kiwi“ Sport, Ljubuški, Načelnik općine, Ljubuški, „Euroherc, Ljubuški, „Agram“ Ljubuški, „JIM Company“ Ljubuški, „Primorka“, Ljubuški, „Untrade“, Ljubuški, Vinarija „Džajo“; Ljubuški, „Fast fuud Megy“. Ljubuški, Riblji restoran „Bagić“ Teskera, Foto studio„Grubišić“, Ljubuški, Džajić Commerce, Ljubuški, Sušara mesa „Bura“, Vodice, „Jurprom“, Ljubuški, Restoran „Most“, Teskera, „MRM“ Ljubuški, „Čolak DOO“, Radišići, „RPM“ (Čukeša), HUL „Kravica“, Bojka D.O. Rezaona pršuta HUGO, Butik „ŠIK“ Ljubuški, Sušara Herceg Prolog, Ministarstvo Financija ŽZH, Ferimport, Mate Commerce, Auto-Servis Vrdoljak, Auto Vasilj, Crnopod vl. Mario Vasilj, Cafe bar „Rafaelo“, Picerija Toskana, Poljocentar Matić, Auto praonica Medić Radišići, Bib – Cop, Radišići, Auto servis Ilko, Neum, Vinko Čolak (Gazda), Restoran „Ivma“ Radišići, Graditeljstvo Dropuljić, Svadbeni Salon “Antonela“, Croatia osiguranje, Crotehna, Laser Tomo Bošnjak, Benzinska pumpa Klobuk, Aluotvori „Ćuže“, Poljocentar „Dobro“, Lovački savez HB Mostar, „H Plus“ Ljekarna, Sjemenarna d.o.o. Dragan Pavlović, Liprad Ljubuški, „Demag“-M d.o.o. Otvori i vrata, Dom za stare i nemoćne „Grubišić“ Šipovača, „Svitlica“ Vitina, Kons, Ljubuški, Staklo-mont d.o.o. Alba, Ljubuški, Cafe bar „Easy Riders“ vl. Baja Rogić, Etno kuća Međugorje, H.T. Mostar, Rosić d.o.o. Veljaci, Graditeljstvo Medić, Ribnjak Studenci, vl. Ranko Dodig

 

 

Naša snaga je u našem zajedništvu, naša moć je u onim djelima koja smo odradili kroz period što je iza nas. Tako da svaku lovačku večer koju uspješno završimo možemo zahvaliti našim vjernim članovima, simpatizerima i sponzorima. A rukovodstvo Udruge pokazuje svoju sposobnost kroz organizaciju ovakve jedne manifestacije, predsjednik Udruge dokazuje svoje umijeće vođenja iste na toj manifestaciji.

U godinama koje dolaze uz naše vjerne članove i prijatelje naše Udruge ne treba sumnjati da će biti još uspješni druženja.

Mario Herceg

Autoradministrator

Otvaranje lova na prepelicu,grlicu i goluba 2015

Otvaranje sezone lova na prepelicu u Ljubuškom je uvelike tradicija koja se ne propušta ni u godinama koje su podbacile sa tom divljači, kao što je ova. Nedjelja 16.08. rano jutro u cik zore polako se spuštaju vozila do polja, u njima su lovci i lovački pasi. Polako sa svih strana zaokružuje se Ljubuško polje i pravi se raspored za lovce koji će čekati grlice i one koji će u pogonu loviti prepelicu.

Pravi doživljaj započinje kada se lovac sa svojim pasom počne spuštati niz njive, strništa ili livade, njegov pas pretražuje pred njim teren u nadi da će natrčati na lovnu divljač. Kad pas počne zastajkivati i njuškom pretraživati zrak u blizini da odredi točan smjer i daljinu divljači, lovac se priprema za divljač koja će biti pronađena. Adrenalin puca sve prisutne, želja za akcijom je tako očita da se u zraku oko njih osjeti naboj. Pas staje u fermu (poentira divljač), lovac sad već zna smjer iz kojeg će se podići samo da nasluti daljinu a dobar poznavalac svog pasa može i to približno odrediti. Na komandu lovca diže se prepelica koja u pravilu uvijek bježi od lovca i njegova glasa tako da je niz cijev puno lakše pogoditi podignutu divljač. Pas pronalazi istu i donosi je svom vlasniku a on sav ushićen dolazi do pasa osvrne se dva tri puta okolo da se uvjeri da su i drugi lovci vidjeli uspješno izvedenu akciju i da može dobrano pohvaliti svoga pasa. Tako sve dok zagrije, u ovom lovnom danu dok ne počne kiša padati.

Na brježuljku Ruljašu sela Humac, nešto južnije od Ljubuškog se nalazi lovačka kućica sa predivnim pogledom na Ljubuško polje i rijeku Trebižat, koja vijugavo protječe kroz polje i pred kućicom se sastaje sa pritokom Vriošticom. Sastanu se lovci pod nadstrešnicom kućice uz pečenu janjetinu i dobro ohlađenu žilavku slažu utiske iz lova. Možda poslije trećeg ili četvrtog gemišta nečiji pas bude i bolji nego što je bio, nitko tad ne zamjeri jer i to je sastavni dio lovačkog druženja i lova.

Predsjednik sekcije Branimir Grubišić kuje planove što bi sve trebalo uraditi i kako pripremiti sljedeće druženje da bude još masovnije i organiziranije. Što bi sve trebalo na kućici uraditi da bude korisnija za lovce.

Mario Herceg

Autoradministrator

Redovna izborna Skupština HUL “Kravica”

Lovačka Udruga „Kravica“ iz Ljubuškog je organizirala redovnu izbornu Skupštinu delegata, 24.05.2015 godine, u restoranu „Fragola“ D. Radišići, 45 zastupnika iz 21 sekcije predstavljalo je lovce iz Općine Ljubuški.

U periodu od zadnje Skupštine HUL „Kravica“ Ljubuški, program koji smo zacrtali i koji je Upravni Odbori i radno predsjedništvo sprovelo je u sladu sa svojim mogućnostima i ovlastima bilo izuzetno kvalitetan. U prošloj godini dobivamo lovišta na gospodarenje od godinu dana stekli su se uvjeti da se kazne sve osobe koje se bave krivolovom u lovištima kojima mi gospodarimo. Činjenica je da je susjedna Županija dobila lovišta zakupom na deset godina i stekla uvjete da pravi lovno-gospodarsku osnovu. Mi smo iz pregovarali status naši lovišta sa žup. Min. Gospodarstva i očekujemo potpisivanje Ugovora na zakup lovišta do otvora lova na prepelicu. Dobivanjem lovišta na deset godina dobivamo određena prava a i obaveze, u prava računamo to da svaki prekršaj u našem lovištu može sud naložiti da se na račun Udruge obešteti sva divljač koja je od streljana u našem lovištu, a u obaveze sve ono što povisuje cijenu koštanja, ulaganja i održavanja lovišta. Obavezno uspostavljanje lovočuvarske službe sa ugovorom o zapošljavanju i uplaćivanju doprinosa, pravljenje Lovno-gospodarske osnove, plaćanje godišnje 10% vrijednosti odstrijeljene divljači, vođenje katastra lovišta od strane stručne osobe i ostali aktivnosti koji smo obavezni praviti po potpisivanju ugovora o zakupu lovišta.

Sve ove aktivnosti koje smo obavezni napraviti su povećale troškove koje očekuju našu Udrugu, susjedne lovačke udruge su povećanjem članarine osigurale opstojnost i financijsku likvidnost svoji Udruga kod nas je članarina ostala ista s tim što ćemo troškove koje smo do sada imali svesti na minimum da bismo osigurali mogućnost za funkcioniranje a i činjenica da imamo nešto novaca u zalihama na računu naše Udruge.

U izbornom dijelu je za predsjednika skupštine izabran Tomislav Petrović, koji je nastavio voditi skupštinu HUL „Kravica“ Ljubuški. Za predsjednika Udruge i predsjednika Upravnog odbora izabran Mario Herceg, za lovnika Ante Skoko i pod predsjednike Miro Čolak i Ivan Bebek. Stegovna komisija u sastavu: Branko Bebek, Srećko Brkić, Dražan Tambur, Branimir Grubišić i Mate Tolj, za tužitelja Ante Bradvica.

Zemljište za izgradnju streljane i prateći objekt sa lovačkim domom imamo obećanje Načelnika Općine da će 20.08 na općinskom vijeću biti dodijeljeno nama.

Lovačka večera u organizaciji HUL „Kravica“ će biti 18.09.(petak) u svadbenom salonu Antonela (Cerno), nadamo se uspješnoj i dobroj zabavi na večeri. Bogatoj tomboli koju lovci i gosti na tradicionalnoj lovačkoj večeri rado igraju.

Mario Herceg

Autoradministrator

Svečano otvaranje lovačke kućice u Vitini

Lovačka sekcija Vitina je lovna jedinica HUL „Kravica“ iz Ljubuškog, i jedna je od dvadeset sekcija koje čine ovu Udrugu. Izuzetno dobar zemljopisni položaj sa dosta vode oranica i krša joj omogućuje raznolikost u divljači i samim tim i mogućnosti da se pedesetak lovaca ove sekcije bave lovnim – gospodarstvom. Potrebe lovaca za druženjima poslije lova i oko aktivnosti vezanih uz lovstvo je ponukalo lovce ove sekcije da pristupe izgradnju lovačke kućice. Njihov predsjednik Dražan Tambur je rasporedio lovce po potrebama za izgradnju iste, jedni su bili zaduženi za izvođenje grubi radova drugi već za finiranje ili pokrivanje. Pojedinci su pomogli financijski ili svojim utjecajem kod ugledni ljudi da osiguraju dovoljno novaca da se jedan ovakav objekt završi. Zasluge nisu iste ali lovci nisu gledali u to koliko je tko pomogao svakome je bilo na volju i obraz. Jedna je činjenica za njih bitna da je kućica završena i da je na raspolaganju njima, njihovim prijateljima i po potrebi sugrađanima.

Svečano otvaranje kućice je upriličeno 12.04.2015 godine, predsjednik je pozvao sve sponzore donatore i ljude koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji njihove kućice. Zbog obaveza i činjenice da je u tu nedjelji bila sveta pričest u Ljubuškom dobar dio uzvanika nije mogao doći. Za istaknuti je činjenica da je otvaranje blagoslovio Vitinski Župnik i otvaranju prisustvovali Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, zastupnik u Federalnom parlamentu Radoslav Luburić, predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić, ministar financija Toni Kraljević, predsjednik općinskog vijeća Tihomir Kvesić i drugi viđeni građani općine Ljubuški.

Poslije blagoslova i govora predsjednika sekcije i načelnika općine uslijedilo je svečano rezanje trake i ulazak u kućicu, objekt je 8×6 metara i nadstrešnica 8×3 metra. Sasvim dovoljno za druženje svi članove ove sekcije, komotno namještena sa namještajem kojeg su isto tako dobili na poklon služit će ovom djelu Vitine za okupljanje druženje ili rođendanske fešte djece lokalne zajednice. Domaćini su spremili odličan gulaš od divljači i poslije toga obilan roštilj uz poveće količine bijelog i crnog vina. Nije se žalilo na posluzi svi nazočni su bili ugodno iznenađeni sa količinama i kvaliteti ponuđenog. Do kasno u noć se ostalo, pjesma šale i priče nije prestajalo a vino ko vino uvijek učinio svoje. Sve u svemu događaj za pamćenje i uz želju da se nastavi u drugim sekcijama HUL „Kravica“ Ljubuški.

 

Mario Herceg

Autoradmin

Lovačka večer 17.10.2014g

Hrvatska udruga lovaca „Kravica“ iz Ljubuškog je 17.10.2014 godine organizirala lovačku večer, odbor za organizaciju u sastavu: Mario Herceg, Željko Međugorac, Ante Skoko, Antiša Vukšić, Dominik Vukšić, Dražan Tambur, Mate Bošnjak, Miro Čolak i Srećko Brkić. Lovačka večer je centralni događaj naše Udruge u jednoj godini, cijeli niz radnji i procesa koji su započeti ili završeni u toj godini odraz je na lovačkoj večeri.

Svadbeni salon „Antonela“ na Mostarskim Vratima uspješno je priredio  večeru za uobičajeni broj gostiju članova naše Udruge i sponzora. Po starom običaju skupu je se obratio Predsjednik Udruge Mario Herceg, Načelnik općine Nevenko Barbarić, u ime Lovačkog saveza Republike Hrvatske Mate Rađa , Predsjednik lovačkog Saveza HB Slavko Marin i novo izabrani član predsjedništva BiH Dr. Dragan Čović. Predsjednik Udruge je se osvrnuo u rad udruge od zadnje lovačke večeri i između ostalog spomenuo kako je uspjeh bio nakon tri godine ponovo dobiti lovišta na korištenje. Načelnik općine u svom izlaganju je spomenu kako HUL „Kravica“ Ljubuški je imala i imati će sve pomoći od Općinski institucija. Predstavnik Hrvatskog lovačkog Saveza je u svom izlaganju spomenuo greškom kako mu je drago da je po prvi put u državi Herceg-Bosni, gdje je pobrao gromoglasan aplauz, poslije izlaganja je dodijelio domaćinu povelju i drvorez ispred HR lovačkog Saveza. Po prvi put je novo izabrani Predsjednik lovačkog Saveza HB Slavko Marin obratio Ljubuškim lovcima, lovci su ga pozorno saslušali i aplauzom pozdravili. U povijesti naše Udruge prvi put je nazočio član predsjedništva BiH, predsjednik HNS i predsjednik HDZ BiH, Dr. Dragan Čović. Obraćajući se nazočnima spomenu je i problematiku lovišta i skori zakup na ista te tako dokazao da je dobro upućen u probleme s kojima se lovci nose. Aplauz koji je dobio od lovaca nakon završena obraćanja je dokaz da lovci ne zaboravljaju ljude koji rješavaju njihove probleme. Sedam prelijepi hostesa su izuzetno brzo i marljivo među lovcima ovu večer prodale grandiozni 4 228 listića tombole. Od prošlo godišnje lovačke večere smo na račun naše Udruge položili 6 180 KM, dok smo ove godine položili na račun Udruge  6 500 KM. Kad se uzme u obzir samu situaciju u kojoj se nalazi narod našeg kraja i time sami lovci, trebamo biti zadovoljni.

Uspjeh organizacionog odbora se sagleda u velikoj i bogatoj tomboli koju je naša Udruga svrstala u 83 dobitne nagrade. Sponzori su: Diskont Planinić, VT Commerce (Panasonic),  Kinološka Udruga- Ljubuški, „Umbro sport“- Ljubuški,  „Karliko“- Ljubuški, „Elektro Milas“- Ljubuški, „T&D Company“- Vašarovići, Bravarija „Mucić“- Humac,  „Kramar“ Auto kuća- Ljubuški, Ministarstvo Unutarnji poslova ZHŽ, „Kiwi“ Sport- Ljubuški, Načelnik općine- Ljubuški, „Euroherc“ – Ljubuški,  „Agram“- Ljubuški, „JIM Company“ -Ljubuški,  „Primorka“- Ljubuški, „Untrade“- Ljubuški, Vinarija „Džajo“- Ljubuški,  „Fast fuud Megy“- Ljubuški,  Riblji restoran „Bagić“- Teskera, Foto studio „Grubišić“- Ljubuški,  Džajić Commerce- Ljubuški,  Sušara mesa „Bura“- Vodice, „Jurprom“- Ljubuški, Restoran „Most“- Teskera,  „Gradnja Zelić“- Teskera, Picerija „Mediterano“, „MRM“ Ljubuški,  „Čolak DOO“- Radišići,  Nikica Sabljić- Humac,  „RPM“ (Čukeša), HUL „Kravica“ Ljubuški, Poljoprivredna apoteka Bojka D.O., Rezaona pršuta HUGO, Butik „ŠIK“- Ljubuški, Sušara Herceg- Prolog, Ministarstvo Financija ŽZH, Ferimport, Mate Commerce, Auto-Servis Vrdoljak, Vinarija „Nuić“ Crnopod, Cafe bar „Rafaelo“, Gradnja Vranješ, Poljocentar Matić, Skupština ŽZH, Drvodjelac Krešo Šoše Humac, Auto praonica Medić- Radišići, Bib – Cop – Radišići, Bućana Grgo- Radišići, Vinko Čolak (Gazda), Laško Vegić, Donald -Međugorje, Restoran „Ivma“- radišići, Graditeljstvo Dropuljić, Svadbeni salon „Antonela“- M. Vrata, Croatia osiguranje- Ljubuški, Crotehna- Ljubuški, Tomo Bošnjak „Laser“, Benzinska pumpa Klobuk, Aluotvori „Ćuže“, Poljocentar „Dobro“- Radišići, Lovački savez HB- Mostar, H Plus Ljekarna (Makso)- Ljubuški, Vinarija Keža- Studenci, Sjemenarna d.o.o., Dragan Pavlović – Vitina, „Liprad“ – Ljubuški, Mario i Neđo Primorac – Stuttgart, „Demag“ d.o.o. Mario Čuvalo, Ivan Pinjuh – Široki Brijeg, Auto-mehaničarska radionica „Vuletić“, Dom za stare i nemoćne „Grubišić“ – Šipovača, Poljoprivredna apoteka „Svitlica“

 

Naša snaga je u našem zajedništvu, naša moć je u onim djelima koja smo odradili kroz period što je iza nas. Tako da svaku lovačku večer koju uspješno završimo možemo zahvaliti našim vjernim članovima, simpatizerima i sponzorima. A rukovodstvo Udruge pokazuje svoju sposobnost kroz organizaciju ovakve jedne manifestacije, predsjednik Udruge dokazuje svoje umijeće vođenja iste na toj manifestaciji.

U godinama koje dolaze uz naše vjerne članove i prijatelje naše Udruge ne treba sumnjati da će biti još uspješni druženja.