HUL Kravica

Mjesečne arhive travanj 2015

Autoradministrator

Svečano otvaranje lovačke kućice u Vitini

Lovačka sekcija Vitina je lovna jedinica HUL „Kravica“ iz Ljubuškog, i jedna je od dvadeset sekcija koje čine ovu Udrugu. Izuzetno dobar zemljopisni položaj sa dosta vode oranica i krša joj omogućuje raznolikost u divljači i samim tim i mogućnosti da se pedesetak lovaca ove sekcije bave lovnim – gospodarstvom. Potrebe lovaca za druženjima poslije lova i oko aktivnosti vezanih uz lovstvo je ponukalo lovce ove sekcije da pristupe izgradnju lovačke kućice. Njihov predsjednik Dražan Tambur je rasporedio lovce po potrebama za izgradnju iste, jedni su bili zaduženi za izvođenje grubi radova drugi već za finiranje ili pokrivanje. Pojedinci su pomogli financijski ili svojim utjecajem kod ugledni ljudi da osiguraju dovoljno novaca da se jedan ovakav objekt završi. Zasluge nisu iste ali lovci nisu gledali u to koliko je tko pomogao svakome je bilo na volju i obraz. Jedna je činjenica za njih bitna da je kućica završena i da je na raspolaganju njima, njihovim prijateljima i po potrebi sugrađanima.

Svečano otvaranje kućice je upriličeno 12.04.2015 godine, predsjednik je pozvao sve sponzore donatore i ljude koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji njihove kućice. Zbog obaveza i činjenice da je u tu nedjelji bila sveta pričest u Ljubuškom dobar dio uzvanika nije mogao doći. Za istaknuti je činjenica da je otvaranje blagoslovio Vitinski Župnik i otvaranju prisustvovali Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, zastupnik u Federalnom parlamentu Radoslav Luburić, predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić, ministar financija Toni Kraljević, predsjednik općinskog vijeća Tihomir Kvesić i drugi viđeni građani općine Ljubuški.

Poslije blagoslova i govora predsjednika sekcije i načelnika općine uslijedilo je svečano rezanje trake i ulazak u kućicu, objekt je 8×6 metara i nadstrešnica 8×3 metra. Sasvim dovoljno za druženje svi članove ove sekcije, komotno namještena sa namještajem kojeg su isto tako dobili na poklon služit će ovom djelu Vitine za okupljanje druženje ili rođendanske fešte djece lokalne zajednice. Domaćini su spremili odličan gulaš od divljači i poslije toga obilan roštilj uz poveće količine bijelog i crnog vina. Nije se žalilo na posluzi svi nazočni su bili ugodno iznenađeni sa količinama i kvaliteti ponuđenog. Do kasno u noć se ostalo, pjesma šale i priče nije prestajalo a vino ko vino uvijek učinio svoje. Sve u svemu događaj za pamćenje i uz želju da se nastavi u drugim sekcijama HUL „Kravica“ Ljubuški.

 

Mario Herceg