HUL Kravica

Mjesečne arhive lipanj 2015

Autoradministrator

Redovna izborna Skupština HUL “Kravica”

Lovačka Udruga „Kravica“ iz Ljubuškog je organizirala redovnu izbornu Skupštinu delegata, 24.05.2015 godine, u restoranu „Fragola“ D. Radišići, 45 zastupnika iz 21 sekcije predstavljalo je lovce iz Općine Ljubuški.

U periodu od zadnje Skupštine HUL „Kravica“ Ljubuški, program koji smo zacrtali i koji je Upravni Odbori i radno predsjedništvo sprovelo je u sladu sa svojim mogućnostima i ovlastima bilo izuzetno kvalitetan. U prošloj godini dobivamo lovišta na gospodarenje od godinu dana stekli su se uvjeti da se kazne sve osobe koje se bave krivolovom u lovištima kojima mi gospodarimo. Činjenica je da je susjedna Županija dobila lovišta zakupom na deset godina i stekla uvjete da pravi lovno-gospodarsku osnovu. Mi smo iz pregovarali status naši lovišta sa žup. Min. Gospodarstva i očekujemo potpisivanje Ugovora na zakup lovišta do otvora lova na prepelicu. Dobivanjem lovišta na deset godina dobivamo određena prava a i obaveze, u prava računamo to da svaki prekršaj u našem lovištu može sud naložiti da se na račun Udruge obešteti sva divljač koja je od streljana u našem lovištu, a u obaveze sve ono što povisuje cijenu koštanja, ulaganja i održavanja lovišta. Obavezno uspostavljanje lovočuvarske službe sa ugovorom o zapošljavanju i uplaćivanju doprinosa, pravljenje Lovno-gospodarske osnove, plaćanje godišnje 10% vrijednosti odstrijeljene divljači, vođenje katastra lovišta od strane stručne osobe i ostali aktivnosti koji smo obavezni praviti po potpisivanju ugovora o zakupu lovišta.

Sve ove aktivnosti koje smo obavezni napraviti su povećale troškove koje očekuju našu Udrugu, susjedne lovačke udruge su povećanjem članarine osigurale opstojnost i financijsku likvidnost svoji Udruga kod nas je članarina ostala ista s tim što ćemo troškove koje smo do sada imali svesti na minimum da bismo osigurali mogućnost za funkcioniranje a i činjenica da imamo nešto novaca u zalihama na računu naše Udruge.

U izbornom dijelu je za predsjednika skupštine izabran Tomislav Petrović, koji je nastavio voditi skupštinu HUL „Kravica“ Ljubuški. Za predsjednika Udruge i predsjednika Upravnog odbora izabran Mario Herceg, za lovnika Ante Skoko i pod predsjednike Miro Čolak i Ivan Bebek. Stegovna komisija u sastavu: Branko Bebek, Srećko Brkić, Dražan Tambur, Branimir Grubišić i Mate Tolj, za tužitelja Ante Bradvica.

Zemljište za izgradnju streljane i prateći objekt sa lovačkim domom imamo obećanje Načelnika Općine da će 20.08 na općinskom vijeću biti dodijeljeno nama.

Lovačka večera u organizaciji HUL „Kravica“ će biti 18.09.(petak) u svadbenom salonu Antonela (Cerno), nadamo se uspješnoj i dobroj zabavi na večeri. Bogatoj tomboli koju lovci i gosti na tradicionalnoj lovačkoj večeri rado igraju.

Mario Herceg