HUL Kravica

Otvor lova u lovačkoj sekciji Grab

Autoradministrator

Otvor lova u lovačkoj sekciji Grab

Dogovorom na vijeću za lovstvo ŽZH utvrđeno je da 18.10.2015 godine počne sezona lova. Lovačka Udruga „Kravica“ Ljubuški je ove godine najbrojnija udruga lovaca u lovačkom savezu HB. Svoje brojno članstvo uspijeva kroz lovne sekcije motivirati na rad i disciplinu. Odlukom Upravnog odbora sve sekcije trebaju svečano otvoriti sezonu lova, druženje u lovu i poslije lova zajednički ručak bio je organiziran od strane lovaca na terenu i po lovačkim kućama.

Lovna sekcija Grab je jedna od brojniji sekcija naše udruge. Posljednji godina suočeni smo bili sa ne dodjeljivanje lovišta na korištenje i niz drugih nesporazuma navelo je lovce ove sekcije da se organiziraju i ne budu članovi naše udruge. Dobivanjem lovišta na deseto-godišnje korištenje stekli su se uvjeti da naša Udruga ispravno gospodari svojim lovištem što znači da može kažnjavati po zakonu sve osobe koje zatekne u lovištu koje a nisu članovi Udruge. Izrada novog katastra lovišta te imenovanje stručne osobe koja će voditi katastar lovišta i izrada lovno-gospodarske osnove je u tijeku, tako da pomoću tih dokumenata naša udruga ispravno gospodari svojim lovištima. Biti član HUL „Kravica“ Ljubuški izuzetna je čast osobama koje se misle baviti lovstvom i poslovima vezanim za lov i lovište a sada i pravno ispravno.

Lov je bio uspješan i poslije lova svečan među svim lovcima a tako i u sekciji Grab. Domaćini su osigurali dovoljne količine hrane i pića, džigerica na kiselo je odlično bila spremljena a poslije nje i bogat roštilj u izvedbi mladi lovaca Graba. Predsjednik sekcije gospodin Luka Hrstić je pod budnim okom pratio užurbanu mladež pri spremanju i posluživanju po potrebi i sam bi uskočio i pomogao gdje je trebalo. Da je organizacija na nivou svjedoči i to da je pored mnogi uzvanika i gostiju ručku nazočio i Županijski ministar financija gospodin Toni Kraljević sa svojim kolegama. Poslije ručka su se pravili planovi što bi valjalo još uraditi na kućici u skorom periodu, ponajprije postaviti otvore i djelom izraditi kućicu.

Dobra i složna ekipa može sve, tako se realiziraju najveći planovi, privode kraju započeti poslovi i uz prijatelje i sponzore nadamo se skorom završetku ovog lovno-gospodarskog objekta.

Mario Herceg

O autoru

administrator administrator