HUL Kravica

IPO Miletina 08.06.2014

Autoradmin

IPO Miletina 08.06.2014

Kinološka udruga Ljubuški je u Miletini (kod Bece) 08.06.2014 g. (nedjelja) sa početkom u osam sati organizirala utakmica za pse goniče na svinju sa dodjelom ispita prirođeni osobina. Vrijeme je bilo idealno za održavanje ove kinološke manifestacije. Vepar kojeg je domaćin odabrao da pasi na njemu polažu utakmicu bio je u odličnoj kondiciji.

sedam pasa je ocijenjeno eksterijerno dok je u radu prijavljeno osam pasa, od čega je položilo ispit njih četiri. Posavski gonič „Lenny“ u vlasništvu Jelenka Sušca iz Crnopoda pokraj Ljubuškog je osvojio 174 bodova a time i prvo mjesto pokal, drugo mjesto pripalo je kuji Posavskom goniču „Lara“ vlasništvo Željke Šimića iz Radišića i treće mjesto posavski gonič „Brnjo“ u vlasništvu Nikica Sivrić iz Međugorja.

Posjeta na ovoj kinološkoj manifestaciji bila je više neko dobra i iz izjava kinologa koji su bili nazočni zaključili smo da već dogodine možemo se pripremati za održavanje državne utakmice za pase u ovom gateru. U vremenima koja dolaze po pravilnicima i aktima koje i naša Udruga mora poštivati strogo je i precizno navedeno kakvi pasi se mogu puštati u lovište i na koji način. Također je navedeno što ti pasi moraju položiti i posjedovati certifikat na osnovu kojeg je očito ta su ovlašteni za puštanje u lovište i da se s njima može vršiti lov na određenu vrstu divljači.

Sudci Mirek Radišić i Marijan Čilić su profesionalno obavili svoj dio posla na čemu im Kinološka udruga Ljubuški zahvaljuje.

Domaćin je se pobrinuo da hrane i pića bude u izobilju tako da se druženje kinologa i ljubitelja kinologije može produžiti u kasne noćne sate.

 

Mario Herceg

O autoru

admin administrator

Napiši odgovor